У Вінниці демонструють «Восьме чудо світу»: відкрили виставку мікромініатюр (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці демонструють «Восьме чудо світу»: відкрили виставку мікромініатюр (ВІДЕО)

У Вінницькому обласному художньому музеї 26 травня відкрилась виставка мікромініатюр «Восьме чудо світу». Відвідувачам представили 30 з понад 500 робіт Володимира Казаряна. Кожна мікромініатюра демонструється у скляній кулі, до верхівки якої прикріплена збільшувальна лінза, адже інакше караван верблюдів у вушці голки не роздивитися.

У Вінницькому обласному художньому музеї 26 травня відкрилась виставка мікромініатюр «Восьме чудо світу». Відвідувачам представили 30 з понад 500 робіт Володимира Казаряна. Кожна мікромініатюра демонструється у скляній кулі, до верхівки якої прикріплена збільшувальна лінза, адже інакше караван верблюдів у вушці голки не роздивитися. 

«Колос Родоський та Венера Мілоська, Мерилін Монро та Чарлі Чаплін, команда футболістів та борці сумо, караван верблюдів та букет троянд, мікромереживо та мікрокарбування – усі мініатюрні твори виконані з незвичних матеріалів вручну, за унікальною авторською технологією, яка не має світових аналогів.

Цей дивосвіт створив майстер мікромініатюри, художник, скульптор, конструктор, винахідник, філософ, письменник, композитор і поет Володимир Казарян. Його мініатюрні роботи зроблені з великою любовʼю до життя, природи, мистецтва, людини», - зазначають у музеї.

Створювати мікромініатури Володимира Казаряна навчав батько, відомий вірменський мініатюрист Едуард Казарян. Роботи Володимира презентувалися у 60 містах України, а також за кордоном. Зокрема, в Єгипті, Чехії, США, країнах Прибалтики.

Постійно діюча колекція мікромініатюр В.Казаряна після анексії Криму перебуває у Харкові. У Вінниці її маленьку частину можна буде переглянути впродовж двох місяців.

Новини Вінниці / У Вінниці демонструють «Восьме чудо світу»: відкрили виставку мікромініатюр (ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці демонструють «Восьме чудо світу»: відкрили виставку мікромініатюр (ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці демонструють «Восьме чудо світу»: відкрили виставку мікромініатюр (ВІДЕО)
Олеся Рудницька

27 травня, 2021