У Вінниці чоловік ретельно підготувався до «замінування» офісного центру, в якому працює, але «операція» не вдалась

Новини Вінниці / У Вінниці чоловік ретельно підготувався до «замінування» офісного центру, в якому працює, але «операція» не вдалась

У Вінниці поліцейські та співробітники Управління Служби безпеки України у Вінницькій області 16 січня затримали 23-річного чоловіка, який зателефонував на службу «102» та повідомив про замінування офісного центру у місті. До «теракту» молодик ретельно підготувався, спланував все до дрібничок. Мотив вчинку «терориста» з’ясовують слідчі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, інформація про замінування надійшла близько 9 години. На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група поліції, інші профільні служби, які обстежили приміщення офісного центру та прилеглу до нього територію. Поліцейські евакуювали з установи 70 людей. За результатами перевірок жодних небезпечних предметів не виявлено.

У ході оперативно-розшукових заходів силовики встановили особу «мінера». Ним виявився 23-річний уродженець Гайсинського району, працівник одного з офісів цього ж центру.

Чоловік заздалегідь спланував злочин. Аби здійснити неправдивий виклик про «замінування», він придбав нову сім-карту та телефон. Щоб забезпечити собі алібі, чоловік із власного телефону зробив додаткове повідомлення про те, що чув як хтось мінував офісний центр.

Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Мотив та причини такого вчинку чоловіка встановлює поліція.

За фактом неправдивого повідомлення про замінування слідством розслідується провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення затриманому загрожує до 6 років ув’язнення.

Макс Мельник

17 січня, 2023