У Вінниці Червоний Хрест передав два автокрісла «рятівникам» жертв домашнього насильства

Новини Вінниці / У Вінниці Червоний Хрест передав два автокрісла «рятівникам» жертв домашнього насильства

Обласний центр соціальних служб та комплексний центр надання соціальних послуг отримали від Червоного Хреста автокрісла. Тепер соцпрацівники не порушуватимуть вимоги ПДР при перевезення осіб з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах через домашнє насильство.

Вінницький обласний центр соціальних служб та комплексний центр надання соціальних послуг отримали від Червоного Хреста автокрісла. Тепер соцпрацівники не порушуватимуть вимоги ПДР при перевезенні дітей із родин, які перебувають у складних життєвих обставинах через домашнє насильство.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Директори закладів Олена Стоялова та Сергій Гончарук прийняли від голови Вінницької обласної організації товариства Червоного Хреста Сергія Глухенького бустери (дитячі автокрісла). Їх передано закладам безкоштовно. Бустерами вже обладнано автотранспорт обласної Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що в області працюють дві мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Лише в нинішньому році  здійснено 153 виїзди до районів та міст. Надано послуги 325 особам (23 чоловікам, 270 жінкам, 32 неповнолітнім), проведено 449 телефонних консультацій. До притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства, доставлено 12 жінок та 20 дітей.