У Вінниці черговий випадок ураження струмом на залізниці: з опіками 85% тіла госпіталізовано 23-річного Руслана Сокольвака (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці черговий випадок ураження струмом на залізниці: з опіками 85% тіла госпіталізовано 23-річного Руслана Сокольвака (ВІДЕО)

Черговий випадок ураження електричним струмом на залізниці стався у Вінниці 9 квітня. Із важкими опіками госпіталізовано 23-річного Руслана Сокольвака з Михайлівки Вінницького району.

Черговий випадок ураження електричним струмом на залізниці стався у Вінниці 9 квітня. Із важкими опіками госпіталізовано 23-річного Руслана Сокольвака з Михайлівки Вінницького району.

Як розповіла Суспільному мама хлопця, ввечері 8 квітня він поїхав до товариша на день народження, а вже вночі на станції "Вінниця Пасажирська" сталася трагедія. Потерпілий, вочевидь, хотів зробити селфі на вагоні потяга й отримав ураження електричним струмом 27 тисяч вольт.

За словами завідувача опікового центру обласної лікарні імені Пирогова Василя Нагайчука, стан хлопця наразі важкий, про пересадку шкіри поки не йдеться.

"Його доставили каретою швидкої допомоги. Був у вкрай важкому стані. У нього 85% глибокого опіку. У нього тільки голова неушкоджена. І то ще волосся ми не побрили - там повинна бути вхідна мітка. Шия неушкоджена і надпліччя зверху. Все інше ушкоджено і, як правило, глибокі опіки", - говорить В.Нагайчук.

Випадок травмування Руслана підтвердив головний інженер станції "Вінниця" Василь Мельник, але подробиць чоловік не знає, каже, що обставини з'ясовує поліція.

"Там стоять вагони на відстої. Охорона є, але там стоїть 60 вагонів... Поліція працювала зі слідством, ми самі звернулися до поліції, щоб надали нам інформацію", - каже В.Мельник.

За словами речниці обласного главку поліції Вінниччини Анни Олійник, кримінальне провадження правоохоронці не відкривали, оскільки це був нещасний випадок.

Нагадаємо, 9 березня за схожих обставин важкі опіки отримав учень Вінницької ЗОШ №23 Любомир Янюк. Він уже переніс дві операції і готується до виписки.

Сергій Маламура

10 квітня, 2020