У Вінниці через суд «вибили» борг за оренду гектара землі

Новини Вінниці / У Вінниці через суд «вибили» борг за оренду гектара землі

Щоб стягнути борг за користування землею в повному обсязі Вінницькій місцевій прокуратурі довелося двічі звертатися до суду.

Щоб стягнути в повному обсязі борг за користування землею, Вінницькій місцевій прокуратурі довелося двічі звертатися до суду.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«У Вінниці товариство з обмеженою відповідальністю заборгувало у бюджет міста 385 тис. гривень орендної плати за користування земельною ділянкою площею 1 га.

У зв’язку з цим Вінницька місцева прокуратура в інтересах держави в особі Вінницької міської ради подала позовну заяву. Господарський суд Вінницької області на початку 2020 року частково задовольнив позов прокуратури. Суд ухвалив стягнути із боржника на користь Вінницької міської ради лише 163 тис. грн.

Не погоджуючись із рішенням, Вінницька місцева прокуратура подала скаргу до Північно-західного апеляційного господарського суду. Після розгляду справи суд ухвалив стягнути з товариства-боржника більшу суму ¬ 385 тис. гривень»,  - йдеться  інформації.

У прокуратурі зазначають, що рішення суду вже виконано та до бюджету територіальної громади сплачено борг орендної плати за землю.