У Вінниці через петицію пропонують збудувати новий стадіон

Новини Вінниці / У Вінниці через петицію пропонують збудувати новий стадіон

Вінничанин Станіслав Мостович 28 грудня опублікував петицію до міськради з пропозицією «побудувати новий стадіон». Ідея не нова, більш того, вона у розробці…

Вінничанин Станіслав Мостович 28 грудня опублікував петицію до міськради з пропозицією «побудувати новий стадіон». Ідея не нова, більш того, вона у розробці…

«Місту потрібен новий сучасний великий стадіон, який зможе гідно приймати не тільки концертні програми відомих співаків, але й різні спортивні олімпіади та змагання з футболу!», - зазначив автор петиції.

Нагадаємо, під час відкриття спорткомлпексу «Аква-Він» у грудні мер Сергій Моргунов зазначив, що нині підшукується земельна ділянка «для того, щоб розмістити, побудувати новий стадіон», адже «сучасні реалії життя вимагають зовсім іншого підходу щодо площі земельної ділянки, супутньої інфраструктури і, відповідно, самого стадіону».

ЦМС «Локомотив» побудований у 1949 році, він вміщує 24 тисячі глядачів. З 1972 року розпочата реконструкція, яка була завершена у 1980 році. Була збудована залізобетонна чаша стадіону, змонтовано освітлювальні вежі, проведено радіофікацію стадіону, встановлено табло. У даний час на Центральному міському стадіоні функціонують п’ять спортивних залів. Загальна площа спортивних залів, роздягалень, душових, які функціонують протягом тижня з 8-00 до 21-00, складає 1700 кв. м.

Центральний міський стадіон приймав Олімпійський вогонь літньої Олімпіади 1980 року. У різні роки там проводились масові фізкультурно-спортивні заходи, фестивалі та концерти. Наразі будівля потребує реконструкції. Проте вже кілька років мова йде про знесення споруди та побудови на цьому місці житлового комплексу. Однак, саме знесення теж є доволі дороговартісним.  

На останок. За останні роки про відкриття нового стадіону заявляли не очільники громад, а власники приватних клубів, які будують чи будуватимуть об’єкти власним коштом. Приклад – «Колос» у Ковалівці під Києвом.

Макс Мельник

28 грудня, 2021