У Вінниці через обмінники "відмивали" гроші та міняли кріптовалюту

Новини Вінниці / У Вінниці через обмінники "відмивали" гроші та міняли кріптовалюту

Кіберфахівці управління Служби безпеки України у Вінницькій області спільно зі слідчими ГУНП у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили схему нелегального обготівковування криптовалют та заборонених в Україні електронних грошей.

Кіберфахівці управління Служби безпеки України у Вінницькій області спільно зі слідчими ГУНП у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили схему нелегального обготівковування криптовалют та заборонених в Україні електронних грошей. Все ці відбувалося у самому центрі Вінниці - поблизу майдану Небесної Сотні. 

Як зазначають у прес-центрі УСБУ, встановлено, що протиправну діяльність організували представники місцевої комерційної структури. Через власні пункти обміну фігуранти здійснювали незаконні операції з переведення у готівку електронних коштів, у тому числі заборонених у нашій країні.

Також встановлено, що вказані «обмінники» ділки використовували для легалізації прибутків, одержаних злочинним шляхом.

Під час обшуку в офісному приміщенні фігурантів виявлено понад мільйон гривень та 15 тисяч доларів, які були отримані від протиправної діяльності, а також комп’ютерну техніку, документальні матеріали і чорнові записи із доказами незаконних дій.

За інформацією відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області, документування незаконної діяльності групи відбувається в межах ст.200 КК України ( Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення.)

За такий злочин передбачено покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За словами начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, в ході досудового розслідування встановлено факт використання онлайн ресурсів та мережі обмінних пунктів однієї з фінансових компаній для незаконного обміну електронних грошових коштів, функціонування яких тимчасово заборонено на території нашої держави.

Документально проведення взаєморозрахунків між цими суб’єктами господарювання та замовниками послуг оформлялися під виглядом придбання цінних паперів, консультативних послуг у фінансовій сфері, а також різноманітних товарів.

Новини Вінниці / У Вінниці через обмінники "відмивали" гроші та міняли кріптовалютуНовини Вінниці / У Вінниці через обмінники "відмивали" гроші та міняли кріптовалютуНовини Вінниці / У Вінниці через обмінники "відмивали" гроші та міняли кріптовалютуНовини Вінниці / У Вінниці через обмінники "відмивали" гроші та міняли кріптовалюту
Макс Мельник

3 грудня, 2020