У Вінниці чекають на туристів - музей Повітряних Сил відновить свою роботу

Новини Вінниці /  У Вінниці  чекають на туристів - музей Повітряних Сил відновить свою роботу

З 25 травня усі шанувальники авіації зможуть після тривалих карантинних обмежень, відвідувати експозицію військової авіаційної техніки під відкритим небом — Музей Повітряних Сил, що у Вінниці.

З 25 травня усі шанувальники авіації зможуть після тривалих карантинних обмежень, відвідувати експозицію військової авіаційної техніки під відкритим небом — у музеЇ Повітряних Сил, що у Вінниці.

Про це повідомляє інформаційний вісник Міноборони.

Унікальність цього музею полягає в тому, що тут зібрано понад 40 експонатів військової авіаційної, зенітної, ракетної, радіолокаційної та ракетної стратегічної техніки, якої немає в інших музеях.

Географія експонатів охоплює всі куточки України. Техніка прибула з Білої Церкви, Лиманського, Одеси, Луцька, Бельбека, Львова, Конотопа, Василькова, Арциза, Феодосії та інших міст. Уся техніка — це не виготовлені макети, а реальні бойові машини, в яких збережено обладнання кабін. Кількість музейних предметів основного фонду становить понад 1200 одиниць. Музей займає площу трохи більше ніж 15 тисяч кв. метрів, на якій розгорнуто 3 основні експозиції.

Експозиція авіаційної техніки представлена різними модифікаціями літаків МіГ, Су та Як, а також вертольотами Мі-2, Мі-8 та Ка-27.

Марина Карабай

21 травня, 2020