У Вінниці будують майданчик для пляжного волейболу

Новини Вінниці / У Вінниці будують майданчик для пляжного волейболу

Десятиріччями вінничани, відпочиваючи на пляжі, розважалися грою у волейбол. Використовувалися будь-які вільні ділянки, тому м’яч інколи потрапляв в тих, хто засмагає лежачі. Найближчим часом у місті має з’явитися перший цивілізований майданчик для цієї популярної гри. На пляжі «Хімік» тривають роботи з реалізації проєкту- переможця конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» - «Центр пляжного волейболу». Облаштують нову спортивну зону коштом бюджету громади, виділили 1 млн грн.

Десятиріччями вінничани, відпочиваючи на пляжі, розважалися грою у волейбол. Використовувалися будь-які вільні ділянки, тому м’яч інколи потрапляв в тих, хто засмагає лежачі. Найближчим часом у місті має з’явитися перший цивілізований майданчик для цієї популярної гри. На пляжі «Хімік» тривають роботи з реалізації проєкту- переможця конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» -  «Центр пляжного волейболу». Облаштують нову спортивну зону коштом бюджету громади, виділили 1 млн грн.

Цьогоріч реалізовується 17 проєктів, які в 2020 році перемогли у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив». Серед них і створення майданчика для пляжного волейболу на «Хіміку». Автор  ідеї - Євгеній Саричев.

Будівельні роботи з облаштування майбутнього майданчика розпочались на початку липня. 

«Наразі вже провели земляні планувальні роботи, ущільнили ґрунт, влаштували спеціальний екран з геотекстилю, декілька шарів основи з піску.  Далі бригада працюватиме над встановленням волейбольних стійок та огородження. Завершити будівництво майданчика планують до кінця серпня», - розповів директор департаменту міського господарства міськради Віталій Місецький.

Розмір волейбольного майданчика 26 на 24 метри. Він буде розділений на дві ігрові зони. Тут одночасно зможуть грати у волейбол 4 команди. Облаштують також трибуну для глядачів.

Нагадаємо, конкурс «Бюджет громадських ініціатив» у Вінниці започаткували в 2016 році за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. За цей час вже реалізували 61 проєкт.  Містяни безпосередньо долучаються до розподілу коштів громади, створюючи проєкти та голосуючи за свої ідеї.