У Вінниці більшість водіїв поступаються дорогою автівкам швидкої допомоги

Новини Вінниці / У Вінниці більшість водіїв поступаються дорогою автівкам швидкої допомоги

У Вінниці екіпажі патрульної поліції та швидкої допомоги виїхали на відпрацювання профілактичних заходів "Увага! Спецсигнал". Патрульні перевірили, як водії виконують пункт ПДР, за яким у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком або спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд.

У Вінниці екіпажі патрульної поліції та швидкої допомоги виїхали на відпрацювання профілактичних заходів «Увага! Спецсигнал». Патрульні перевірили, як водії виконують пункт ПДР, за яким у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком або спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд.

Про це повідомляє Патрульна поліція Вінницької області.

«Як виявилося, у Вінниці майже всі кермувальники надають перевагу кареті швидкої допомоги. За дві години відпрацювання патрульні склали адмінматеріали лише на одного водія, який не надав дорогу та не забезпечив безперешкодний проїзд спецтранспорту», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що поступатися дорогою  автівкам із спецсигналом – це не просто «правила гарного тону», це вимога закону, за порушення якої передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі 510 гривень (ч.3, ст.122 КУпАП).

 

Новини Вінниці / У Вінниці більшість водіїв поступаються дорогою автівкам швидкої допомогиНовини Вінниці / У Вінниці більшість водіїв поступаються дорогою автівкам швидкої допомогиНовини Вінниці / У Вінниці більшість водіїв поступаються дорогою автівкам швидкої допомоги
Марина Карабай

2 серпня, 2020