У Вінниці біля Вічного вогню на День перемоги затримали молодого активіста

Новини Вінниці / У Вінниці біля Вічного вогню на День перемоги затримали молодого активіста

Вшанування пам’яті загиблих на День перемоги над нацизмом, 9 травня, у Вінниці супроводжувалося певним конфліктом, унаслідок якого поліцією було затримано молодого містянина, який не поділяв точку зору прихильників лівацької ідеології. Не виключено, що він отримав певні ушкодження.

Вшанування пам’яті загиблих на День перемоги над нацизмом, 9 травня, у Вінниці супроводжувалося певним конфліктом, унаслідок якого поліцією було затримано молодого містянина, який не поділяв точку зору прихильників лівацької ідеології. Не виключено, що він отримав певні ушкодження.

«В обласному центрі однією з політичних партій проведено автопробіг. Поліція контролювала дотримання законодавства під час цього заходу. Жодних порушень не зафіксовано.

Під час покладання квітів представниками кількох політичних сил на Європейській площі поліцейські забезпечили дотримання правопорядку. Незначний словесний конфлікт між окремими його учасниками був врегульований поліцією діалогу», - зазначають у поліції, звітуючи про заходи з нагоди відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на площі Європейській.

Втім, як стало відомо NaПарижі, поліція діалогу не впоралася із завданням на «відмінно». В результаті конфлікту в одній зі сторін є постраждалий.

«Активісти ГО «Основа Майбутнього» вирішили покласти квіти на меморіал слави полеглим солдатам. Також вони принесли фото вояків УПА, які також воювали проти нацизму. Це не сподобалось якимось комуністам, що прийшли покласти квіти і вони повідомили полціцію про «провокацію». Де вони її побачили і що то були за люди, наразі не зрозуміло», - пояснює голова ГО «Лютич» Сергій Сидорук.

Ймовірно, комуністами він називає людей, які у 2017 році тому спробували організувати у Вінниці замовлену країною-агресором на 9 травня акцію «безсмертного полку». До речі, саме ці «комуністи» потрапили в об’єктив камер правоохоронців.

За словами С.Сидорука, поліція затримала одного активіста з «Основи Майбутнього» під приводом, що він на громадському заході був без маски, хоча там безліч людей без маски.

«Замість того, щоб скласти адмінпротокол, йому викрутили руки і повезли у відділок. По дорозі не давали змоги взяти телефон, щоб він зміг зв'язатися з рідними. В службовій машині в нього намагались забрати телефон, який йому просто кинули в салон його друзі… На скільки мені відомо, молодий патріот отримав розтягнення плеча та м'язів шиї але точні висновки зможемо дізнатись тільки повної перевірки у медичному закладі. У відділку на нього склали протокол, який не дали в руки прочитати. Ті, хто його писав, не пред'явили свої службові посвідчення (є відеодоказ, який опублікується згодом), людині не повідомили його права, по факту його просто викрали посеред вулиці, при чому силою», - вказує Сергій Сидорук.

Хочеться сподіватися, що з хлопцем усе гаразд, правоохоронці знайдуть порозуміння з ним, зроблять висновки з цього інциденту, оскільки таке не має повторитися.

Олег Верлан

10 травня, 2021