У Вінниці безробітним розповіли про «підводні камені» нелегального працевлаштування

Новини Вінниці / У Вінниці безробітним розповіли про «підводні камені» нелегального працевлаштування

Фахівці Вінницького міського центру соціальних служб провели семінар у Вінницькому міському центрі зайнятості. Розповідали про «підводні камені» нелегальної трудової міграції.

Фахівці Вінницького міського центру соціальних служб провели семінар у Вінницькому міському центрі зайнятості. Розповідали про «підводні камені» нелегальної трудової міграції.

Про це йдеться на сторінці вінницького міського центру зайнятості у Facebook.

«Психолог центру соціальних служб Ірина Ковиліна наголосила на актуальності проблеми та закликала не залишатись байдужими до всього про що йтиме мова. Вона озвучила статистику по кількості осіб постраждалих від торгівлі людьми саме у нашому регіоні, та зауважила, що по неофіційним даним кількість таких людей в рази більша. Навела приклади з особистого досвіду та досвіду спілкування з постраждалими від торгівлі людьми, та застерегла, що на місті цих людей може опинитися будь-хто, незалежно від віку та соціального статусу», - зазначають в службі зайнятості.

Під час семінару розглянули причини виїзду за кордон та розібрали три основні з них на "плюси" і "мінуси". У центрі зайнятості зазначають, що така робота з психологом дала змогу учасникам активізуватися та відчути безпосереднє відношення до піднятого питання.

Насамкінець присутні переглянули фільм Життя на продаж, створений на основі реальних історій трудових мігрантів. .

Учасники отримали буклети з інформацією необхідною для ідентифікації ситуації торгівлі людьми, контактами організацій відповідальних за встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми та телефонами «Гарячої лінії» в Україні та Вінницькій області зокрема.

Зазначимо, що  починаючи з 2013 року, коли було зроблені перші вагомі кроки щодо допомоги жертвам торгівлі людьми, до Вінницького міського центру зайнятості звернулося 59 осіб, як мешканців міста, так і  області.  Соціальні працівники надали їм супровід та допомогу у встановленні статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми. Деяким такий статус було надано, деяким ні.

Таким чином можна сказати, що щорічно в середньому до служби звертається 8-9 осіб, які зазнали трудового чи сексуального рабства. На думку психолога, ця лише вершина айсберга, насправді цифра значно більша.

Марина Карабай

13 листопада, 2020