У Вінниці батьки учнів 11-го ліцею через петицію хочуть створення укриття у закладі

Новини Вінниці / У Вінниці батьки учнів 11-го ліцею через петицію хочуть створення укриття у закладі

У зв’язку з війною, учні Вінницької школи-ліцею №11, розташованого по вулиці Тараса Сича, 38, перебувають на дистанційному онлайн навчанні. Приміщення закладу немає жодного укриття, можливості його збудувати чи обладнати. Через це вінничанка Надія Борачук 8 травня звернулась з петицією до міськради.

«Поруч з ліцеєм відсутні укриття, які могли б розмістити достатню кількість учнів та колектив закладу. Діти більше року не відвідують школу. Звернення до адміністрації закладу не дають надій на те, що з нового 2023-2024 навчального року ситуація зміниться.
Ми бачимо динаміку облаштування укриттів у інших закладах освіти, але наш заклад, ця динаміка обходить стороною», - констатує містянка.

Вона пояснює, що «батьки змушені переводити дітей до інших шкіл, частина батьків змушена була залишити роботу, адже немає змоги залишити вдома молодших школярів».

«Ситуація загострюється тим, що перспективи виходу дітей на офлайн заняття просто немає. У зв’язку з цим просимо звернути увагу на наш заклад, взяти під контроль і знайти можливість організації навчального процесу для учнів та роботи для вчителів у закладі освіти», - вказує авторка петиції, яка за добу зібрала майже половину від необхідних для розгляду 350 електронних підписів.

Олеся Рудницька

9 травня, 2023