У Вінниці автовласників просять не паркуватися біля сміттєвих контейнерних майданчиків

Новини Вінниці / У Вінниці автовласників просять не паркуватися біля сміттєвих контейнерних майданчиків

У Вінницькій міській територіальній громаді після запровадження комендантської години відбулися зміни у графіку вивезення сміття. Тепер його вивозять з 8.00 до 21.00, а не вночі, як це було раніше. Втім, тепер сміттєвози КУП «ЕкоВін» зіткнулись з проблемою – їх роботі перешкоджає приватний транспорт, припаркований перед самими майданчиками.

У департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради зазначають, що техніка часто не може під’їхати до контейнерних майданчиків, щоб забрати та вивезти сміття.

«За останні дні і до департаменту, і на «Цілодобову варту» надходять звернення від вінничан, що на контейнерних майданчиках біля їхніх будинків не забирають сміття. Хочу пояснити, що раніше ці майданчики об’їжджали та прибирали в нічний час, а нині їх об’їжджають вдень, щоб встигати до комендантської години вивезти сміття», - пояснює директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Тепер не всюди можна дістатись.

«Часто мешканці прилеглих будинків припарковують свої автівки прямо перед контейнерними майданчиками і цим перешкоджають роботі служб, які вивозять сміття. Шановні водії, не залишайте свій транспорт біля контейнерних майданчиків, і не заважайте роботі спецтранспорту «ЕкоВіна», - говорить посадовець.

Олеся Рудницька

12 березня, 2022