У Вінниці апеляційний суд виніс ухвалу по справі «мінування» школи 20-річною дівчиною, яка перебуває на обліку у психіатра

Новини Вінниці / У Вінниці апеляційний суд виніс ухвалу по справі «мінування» школи 20-річною дівчиною, яка перебуває на обліку у психіатра

Сьогодні, 12 січня, Вінницький апеляційний суд уперше розглянув справу про завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху і ухвалив рішення. Для 20-річної дівчини, яку обвинувачують у неправдивому повідомленні про замінування школи у Ситківцях Гайсинського району, покарання суду першої інстанції не змінили – 4 роки позбавлення волі з 2-річним іспитовим строком.

Як повідомляють у пресслужбі ВАС, в апеляційній скарзі прокурор виступав за скасування вироку суду першої інстанції. Він наголошував, що обвинувачену потрібно покарати суворіше – п’ятьома роками позбавлення волі, бо злочин та скоїла проти громадської безпеки. До того ж в одному з місцевих судів перебуває обвинувальний акт стосовно цієї дівчини, яку підозрюють у вчиненні такого ж кримінального правопорушення.

На думку ж адвокатки підсудної, вирок районного суду – законний і справедливий. Тож апеляційну скаргу прокурора вона просила відхилити, зауваживши, що підзахисна з дитинства перебуває на обліку в психіатра, але характеристику має позитивну.

«Сім’я моєї підзахисної добросовісно працює. Доглядають трьох корів, коня, птицю. Підзахисна допомагає батькам по господарству», – зауважила адвокатка на судовому засіданні.

Це підтвердила і сама обвинувачена й пообіцяла, що більше закон не порушуватиме.

Колегія суддів, вислухавши її та інших учасників процесу, вирішила частково задовольнити апеляційну скаргу прокурора. В новій ухвалі зазначено лише про зарахування терміну попереднього ув’язнення (дівчина певний час перебувала під вартою) та про початок іспитового строку. Покарання ж залишила без змін.

Додамо, що злочин скоєно у березні минулого року. Дівчина зателефонувала на «102» і повідомила, що її знайомий замінував Ситковецьку школу, але правоохоронці вибухового пристрою там не знайшли.

Макс Мельник

12 січня, 2022