У Вінниці апеляційний суд «підтвердив» вирок чоловікові, який два роки тому зґвалтував 11-річну дівчину

Новини Вінниці / У Вінниці апеляційний суд «підтвердив» вирок чоловікові, який два роки тому зґвалтував 11-річну дівчину

У Вінниці підвели крапку у визначенні терміну ув’язнення 57-річного жителя Могилів-Подільського району, який у 2021 році тримав у себе в будинку та зґвалтував 11-річну дівчинку.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, залишено без задоволення апеляційні скарги захисника та прокурора, а вирок суду першої інстанції, яким  жителя Могилів-Подільського району засуджено до п’ятнадцяти років ув’язнення, – без змін.

Чоловіка визнано винним у незаконному позбавленні волі та викраденні людини, зґвалтуванні і сексуальному насильстві. Потерпіла від них тоді була одинадцятилітньою.   

На думку колегії суддів, вирок Могилів-Подільського міськрайонного суду – законний та обґрунтований. Тому підстав для його скасування або зміни немає.

Водночас ВАС не задовольнив апеляційні скарги прокурора й адвоката.

«Аналіз матеріалів кримінального провадження свідчить, що судовий розгляд в кримінальному провадженні проведено з дотриманням кримінального процесуального закону, пояснення потерпілої та свідків узгоджуються між собою та з рештою доказів, здобутих у справі», – йдеться в ухвалі апеляційної інстанції.

Згідно з нею, відомості про фігуранта справи вирішено внести до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Макс Мельник

2 травня, 2023