У Вінниці Анатолій Олійник запропонував депутатам і чиновникам "спільно" шукати 40 мільйонів на місцеві санаторії

Новини Вінниці / У Вінниці Анатолій Олійник запропонував депутатам і чиновникам "спільно" шукати 40 мільйонів на місцеві санаторії

У Вінниці відбувся масштабний медичний форум, за участі представників МОН, Національної служби здоров‘я України, депутатів усіх рівнів влади – від народних до районних. Обговорювали рівень підготовки медичних закладів Вінниччини  до укладання договорів, відповідно до яких буде здійснюватись фінансування, з НСЗ.

У Вінниці відбувся масштабний медичний форум, за участі представників МОН, Національної служби здоров‘я України, депутатів усіх рівнів влади. Обговорювали рівень підготовки медичних закладів Вінниччини до укладання договорів, відповідно до яких буде здійснюватись фінансування з НСЗ.

Зазначимо, такі угоди можуть укладати медичні заклади, а от санаторні заклади з 1-го квітня залишаться без підтримки з боку держави. Оскільки на минулій сесії депутати облради не підтримали ідею з реорганізацією санаторіїв, голова Анатолій Олійник скористався нагодою підняти питання на форумі.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної Ради.

«Об’єктивно ми розуміємо необхідність змінювати медичні процеси в області і для цього вже прийшов час. Зроблений відповідний процес з реформування, утворення, реорганізації медицини на первинному та вторинному рівнях. Але через недостатню роз’яснювальну інформаційну роботу ми маємо проблеми у медичному реформуванні. Сьогодні ми зібрались шукати 40 млн грн для утримання комунальних закладів, але шукати ці кошти ми повинні разом. Для того, щоб разом впроваджувати медичну реформу якісно. Тож бажаю усім нам успіху на цьому шляху», – зазначив голова облради.

Зазначимо, що зустріч проходила під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Заболотної. Участь у зібранні взяли голова облради Анатолій Олійник, його заступник Михайло Кременюк, народні депутати та депутати облради, заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович, голови районних рад, голови міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад, керівники закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу, експерти.

Марина Карабай

24 лютого, 2020