У Вінниці активісти зупинили жінку, яка додому несла сумки з продуктами, що передбачались для харчування переселенців

Новини Вінниці / У Вінниці активісти зупинили жінку, яка додому несла сумки з продуктами, що передбачались для харчування переселенців

Вдень 16 березня у Вінниці місцеві мешканці зупинили працівницю приватної фірми, яка виносила зі школи №34, де нині перебувають переселенці, великі торби з продуктами та ліками. Оскільки вантаж був солідний, вінничанка на допомогу викликала свою матір. До жінок викликали поліцію.

Як розповіли NaПарижі активні місцеві мешканці з вулиці Ващука, близько 13-ої години сумки вагою близько 20 кг жінки хотіли занести додому, але їм завадили…

Зазначимо, що у навчальному закладі щодоби перебуває від 50 до 120 переселенців з різних регіонів, охоплених війною. Харчуванням людей переймається вінницька приватна компанія, співробітницю якою і затримали «на гарячому».

У присутності поліції у сумках було виявлено п’ятилітрове відро з котлетами, ємності з відвареною гречкою, варениками, голубцями, заводські упаковки з курятиною, майонезом, цукерки, ковбасу та безліч інших продуктів. Також знайшли медикаменти та сигарети без акцизних марок.

Співробітницю приватної фірми, яка займає одну з відповідальних посад у харчоблоці, доставили до відділу поліції. Як повідомили NaПарижі у Вінницькому райуправлінні поліції, на неї складено адмінпротокол за ст. 51 КУпАП (Дрібне викрадення чужого майна тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб). Після перевірки з’ясувалося, що термін придатності вареників та голубців скінчився ще 5 березня. А на ліки та сигарети жінка змогла пред’явити чеки.

Щодо продуктів харчування, то їх у повному обсязі повернути до кухні, де харчуються переселенці.

Редакція умисно не вказує назву фірми, адже імідж не має постраждати через таких працівників. Проте хочеться сподіватися, що керівництво дасть гідну оцінку діям жінки, яка краде у людей, яких війна змусила залишити власні домівки.

Олег Верлан

17 березня, 2022