У Вінниці 18-річного містянина засудили за пограбування дитини та збут наркотиків

Новини Вінниці / У Вінниці 18-річного містянина засудили за пограбування дитини та збут наркотиків

До 7 років ув’язнення засуджено 18-річного вінничанина, якого визнано винним у пограбуванні дитини та створенні «закладок» з канабісом.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, на початку лютого Вінницький міський суд визнав винним жителя обласного центру у вчиненні двох інкримінованих йому вінницькими слідчими злочинів. В березні минулого року поліцейські викрили підсудного під час розкладання «закладок», а через декілька місяців його затримали за підозрою у пограбуванні малолітнього хлопця.

Документуючи наркозлочин слідчі вилучили у підсудного згортки з забороненою речовиною, підготовлені для закладок та пристрій для вживання канабісу. Також він показав місця закладок, які вже встиг зробити.

Щодо пограбування, то зловмисник погрожував застосуванням сили та відібрав у дитини 1000 гривень. Втікача за описом тоді ідентифікували.

На підставі зібраних слідством доказів Вінницький міський суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна в дохід держави.

Макс Мельник

16 лютого, 2023