У вінничанки з підозрою на коронавірус діагностували грип типу "А" (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У вінничанки з підозрою на коронавірус діагностували грип типу "А" (ВІДЕО)

Завідувач відділу епідемнагляду Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин розповів, що у вінничанки, чиї аналізи відправлено в Київ для перевірки на коронавірус, у Вінниці діагностували грип типу "А".

Завідувач відділу епідемнагляду Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин розповів, що у вінничанки, чиї аналізи відправлено в Київ для перевірки на коронавірус, у Вінниці діагностували грип типу "А". Про це він сказав під час розмови із головою ОДА Владиславом Скальським та заступницею директора департаменту охорони здоров'я Надією Марусяк, що транслювалась наживо у Facebook.  

"Проходить лікування одна пацієнтка, у якої встановлено діагноз: "підозра на COVID-19". Відповідно вона обстежується. На сьогодні закінчено лабораторне обстеження у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру. У пацієнтки виявлено грип типу "А", - розповів С.Томин.  

За словами Надії Марусяк, на Вінниччині поступово поліпшується ситуація із забезпеченням швидкими тестами на виявлення коронавірусу. Так, на 17 годину 13 березня їх в медичних закладах Вінниччини було 110.  

"Ці тести появились на ринку і зараз всі медичні заклади Вінницької області мають змогу закупити такі тести", - зазначила Н.Марусяк.

Нагадаємо, 13 березня повідомили про підозру на коронавірус у 25-річної вінничанки, яка повернулась із Польщі й лікується у МКЛ№1. Результатів досліджень із Києва чекають на початку наступного тижня.  

Сергій Маламура

14 березня, 2020