У вересні на Вінниччині запрацює новий ліцей для обдарованої молоді, який очолить директор школи №26

Новини Вінниці / У вересні на Вінниччині запрацює новий ліцей для обдарованої молоді, який очолить директор школи №26

З першого вересня у Вінниці розпочне роботу Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Новий освітній заклад діятиме на базі Вінницького національного технічного університету .

З першого вересня у Вінниці розпочне роботу Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Новий освітній заклад діятиме на базі Вінницького національного технічного університету .

За словами заступника голови ОДА Ігоря Івасюка, ліцей працюватиме в рамках реалізації тристоронньої угоди між Вінницьким національним технічним університетом, Вінницькою обласною державною адміністрацією та департаментом освіти і науки ОДА.

«На сьогодні вже призначений директор та укладені відповідні угоди з Національним технічним університетом. Так, виш виділив для ліцею 1400 м2 та надав гуртожитки для учнів. Також навчальною програмою передбачено додаткові години для позакласної роботи, лабораторних та технічних робіт. Особливо приємно, що у новоствореному навчальному закладі будуть працювати багато відомих, заслужених викладачів. На мою думку, ліцей стане родзинкою освітньої системи Вінницької області», - сказав  Ігор Івасюк.

Очолюватиме новий ліцей Віталій Козаченко, який до цього був директором вінницької загальноосвітньої школи №26. Він розповів NаПарижі, що у перший рік роботи в закладі навчатиметься 240 учнів у 8, 9, 10 та 11 класах. Заявки на навчання прийматимуть вже з 10 липня.

«Зарахування на навчання відбуватиметься за підсумками тестування, що проводитиметься в серпні . Учні складатимуть тести з української мови, математики, а також фізики чи інформатики на вибір», - сказав Віталій Козаченко.

Навчання, харчування та проживання для учнів буде безкоштовним. Житимуть вони у третьому гуртожитку ВНТУ.

«Вже сьогодні на про роботу прийнято 75% викладацького складу. Це найкращі викладачі, які працюють у вінницьких школах і навчальних закладах області, мають вищу категорію, методисти. Вони звільняються із основного місця роботи і переходять працювати до ліцею. Інші вчителі будуть прийняті на роботу на конкурсній основі», - розповів в.о директора ліцею.