У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)

Святкове богослужіння у Спасо-Преображенському соборі Православної Церкви України у Вінниці розпочалось близько півночі. Митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив святкову Пасхальну ранню та Божественну літургію.

У майже пів сотні храмах Вінниці у Великодню ніч відбулись богослужіння із освяченням пасок. Це - храми православних, греко-католицької та протестанських конфесій. А по області, за даними ГУНП, нічні служби проходили у понад 700 церквах.  

Святкове богослужіння у Спасо-Преображенському соборі Православної Церкви України у Вінниці розпочалось близько півночі. Митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив святкову Пасхальну ранню та Божественну літургію.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницько-Барської єпархії, під час Літургії митрополит Симеон разом з духовенством і вірянами підніс молитву про припинення епідемії COVID-19 та зцілення хворих, а також усі молились про справедливий мир для України.

Зачитали на службі й Пасхальне послання Предстоятеля Православної Церкви України, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

«Після Літургії митрополит Симеон звершив чин освячення Артоса, а також прочитав молитви на освячення пасок, м’яса та яєць. Владика Симеон привітав усіх вірян зі світлим святом Воскресіння Христового. Також Архіпастиря і вірян привітав колишій голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. Перед початком богослужіння до храму було привезено Благодатний Вогонь, який напередодні зійшов на Гробі Господньому у Єрусалимі», - повідомляють у пресслужбі єпархії.

Нагадаємо, освячення пасок у Спасо-Преображенському соборі вінниці триватиме сьогодні до 15:00. 

Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Великодню ніч у Вінниці молилися за припинення пандемії та справедливий мир для України (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

2 травня, 2021