У Вапнярці на Вінниччині депутати підтримали заборону Московського патріархату на території громади

Новини Вінниці / У Вапнярці на Вінниччині депутати підтримали заборону Московського патріархату на території громади

Процес заборони діяльності на території громад релігійних організацій УПЦ МП шириться і на Вінниччині. Після Козятину відповідне звернення розглянули депутати Вапнярської селищної ради.

Нагадаємо, рух щодо заборони Московського патріархату на місцевому рівні розпочали у Конотопі Сумської області рішенням міського голови. Місто зазнало чималих руйнувань унаслідок російської агресії. Далі ідею підтримали у Броварах на Київщині.

Вінниччина не залишилась осторонь процесу. У Козятині з’явилось звернення щодо заборони діяльності релігійних громад УПЦ МП. А у Вапнярці пішли далі – питання поставили на голосування. Підтримали заборону 17 присутніх обранців з 22 обраних. Тобто, одноголосно.

Також в ході сесійного засідання та розгляду питань порядку денного, як повідомляють у селищній раді, відбувся толерантний та конструктивний діалог із вірянами та їх місцевим настоятелем, які також завітали на сесію.

Селищний голова Олександр Горенюк надав всі роз’яснення щодо прийнятого сесійного рішення про заборону Московського патріархату на території нашої громади та пояснив процедуру документального підтвердження переходу до складу Православної Української церкви та відмови від МП.

За його словами, «під санкції» релігійні громади підпадуть у разі, якщо не перейдуть у підпорядкування ПЦУ.   

Також слід додати, що релігійна громада має право оскаржити рішення ради у суді.

Макс Мельник

11 травня, 2022