У Тиврові на Вінниччині місцева влада закривала очі на те, що підприємець не платить за оренду ставка

Новини Вінниці / У Тиврові на Вінниччині місцева влада закривала очі на те, що підприємець не платить за оренду ставка

На території Тиврівської громади Вінницької області підприємець 4 роки використовував для рибогосподарських потреб 26 га комунального ставу, не сплачуючи навіть копійки за оренду до місцевого бюджету. Оскільки селищна рада офіційно не звертала уваги на ситуацію, втрутилася прокуратура.

Як вказують у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, вартість водойми складає 35 млн грн. Вона є власністю територіальної громади.

«Оскільки селищна рада не вжила заходів щодо розірвання договору оренди з недобросовісним користувачем, відповідний позов до суду подала прокуратура», - вказують у пресслужбі.

Господарський суд Вінницької області задовольнив позов Вінницької окружної прокуратури про повернення Тиврівській територіальній громаді рибогосподарської технологічної водойми і земельної ділянки під нею та про стягнення з підприємця заборгованості до бюджету в сумі майже 50 тис. грн.

Дрібнички для підприємця. У судовому процесі орендар визнав позов прокуратури та зобов’язався виконати рішення суду. Водойму мають повернути, ймовірно, що підприємець спробує знову її орендувати.  

Макс Мельник

30 грудня, 2021