У Турбові на Вінниччині посадовця затримали на вимаганні $5000 за реєстрацію ділянки

Новини Вінниці / У Турбові на Вінниччині посадовця затримали на вимаганні $5000 за реєстрацію ділянки

Сьогодні, 24 вересня, оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області та слідчі поліції затримали керівника відділу територіальної громади Вінницького району. Кайданки посадовцю наділи одразу після отримання неправомірної вигоди у власному автомобілі.

Наскільки відомо NaПарижі з власних джерел, затриманий працює у Турбівській селищній раді. В поліції не спростовують і не підтверджують цю інформацію.

За інформацією відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області, встановлено, що посадовець вимагав 5000 доларів неправомірної вигоди аграрія, який хотів взяти в оренду земельну ділянку площею близько 35 га.

Посадовець обіцяв провести державну реєстрацію речових прав на цю  ділянку, але за умови сплати суми. 

Аграрій звернувся до правоохоронців, які і надали потрібні купюри.
Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Процесуальне керівництво здійснює Немирівська окружна прокуратура.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Посадовець затриманий в процесуальному порядку згідно зі ст. 208 КПК України.

Макс Мельник

24 вересня, 2021