У Тульчині затримали підозрюваного у озброєному нападі на пенсіонерку. Він зґвалтував та намагався задушити жінку

Новини Вінниці / У Тульчині затримали підозрюваного у озброєному нападі на пенсіонерку. Він зґвалтував та намагався задушити жінку

Ввечері 11 лютого у Тульчині правоохоронці затримали 42-річного раніше судимого зловмисника. Його підозрюють у знущанні над літньою жінкою, в якої відібрав останні заощадження. Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 16.00 на лінію «102» зателефонувала 73-річна жінка. Вона розповіла про напад. Зловмисник намагався задушити, зґвалтував та відібрав останні 3 тисячі гривень.

Пенсіонерка змогла описати нападника. Після проведення невідкладних слідчих та оперативно-розшукових дій поліцейські встановили особу підозрюваного. Протягом години його затримали в центрі Тульчина.

Зловмисник неодноразово раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Останнє його покарання – 5 років позбавлення волі за вчинення крадіжки та незаконне заволодіння транспортним засобом.

Слідчі Тульчинського районного відділу поліції 12 лютого оголосили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Слідство звернулось з клопотанням до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу на період досудового розслідування – тримання під вартою. Наразі він під вартою. Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Макс Мельник

14 лютого, 2022