У центрі Жмеринки місцева депутатка другий день проводить "голодну акцію"

Новини Вінниці / У центрі Жмеринки місцева депутатка другий день проводить "голодну акцію"

Вчора, 22 березня, у Жмеринці депутат міської ради від УКРОПу Ольга Пащук оголосила про своє голодування. Продовжила свою "голодну акцію" в палатці партії,яку встановили у центрі міста, і сьогодні . Так жінка вимагає звільнити заступника мера Жмеринки Олександра Фурмана, який начебто у грудні 2017 році побив її.

Вчора, 22 березня, у Жмеринці депутат міської ради від УКРОПу Ольга Пащук оголосила про своє голодування. Продовжила свою "голодну акцію" в палатці партії, яку встановили у центрі міста, і сьогодні. Так жінка вимагає звільнити заступника мера Жмеринки Олександра Фурмана, який начебто у грудні 2017 році побив її.

Як повідомили в УКРОП Вінниччина на сторінці у Facebook, голодування жінка оголосила після сесії міської ради, яку було проведено з галасом і криками.

"З моменту мого побиття справа ніби застигла. Слідчий наче забув про мене. Тож я вирішила звернутися до депутатів на сесії Жмеринської міськради, але мер не надав мені слова. Такі дії – неприпустимі та доводять тільки те, що правоохоронці та місцеві чиновники хочуть, щоб заступник мера Жмеринки Олександр Фурман уник покарання. Після місячного перебування в лікарні я змушена захищати свої права", – зауважила укропівка Ольга Пащук.

За її словами, побиття сталося 14 грудня 2017 року на сходах мерії. Мовляв Олександра Фурмана обурили вимоги отримати протокол голосування депутатів щодо підвищення надбавки та премії міському голові Анатолію Кушніру. В результаті інциденту вона отримала струс мозку, забиття хребта та перелом руки.

Як розповів NaПарижі міський голова Жмеринки Анатолій Кушнір, звільнити одного із своїх заступників поки немає рішення суду він не може. На те немає законних підстав.

"Депутат Ольга Пащук звинувачує одного із заступників у побитті. Вона і її колеги вимагають від мене , щоб я його відсторонив від посади на час проведення слідства. Такої процедури в чинному законодавстві не передбачено. Тому і рішення такого прийняти не можу", - зауважив Анатолій Кушнір.

Мер зазначає, сесію ледь вдалося провести, адже представники УКРОПу намагалися її зірвати.

"На засідання вчора приїхали депутати Вінницької обласної ради від УКРОПу Григорій Зозуля, Олексій Бородій, який працює в департаменті фінансів, і Володимир Рубанський. Вони перешкоджали проведенню сесії. З ними разом прийшли зо два десятка дітей - фактично хлопці 16-20 років. Одного з них із залу засідання забрала мати, другий - учень ПТУ. У нас забирали мікрофони, ця група сідала на стіл, затуляла мене спиною, кричала на вухо. Але сесію таки вдалося провести. Я вчора запитував депутатів, яким є законний шлях виходу із ситуації. На це отримав відповідь, що їх не цікавить законний шлях, головне, щоб був звільнений заступник", - розповів Анатолій Кушнір.

Сама ж Ольга Пащук заявила, що "стоятиме поки стане сил".

Фото із з сторінки УКРОП Вінниччина у Facebook.

Саша Григоровська

23 березня, 2018