У центрі Вінниці відремонтовано фасад головної синагоги: пофарбована під кольори прапору Ізраїлю

Новини Вінниці / У центрі Вінниці відремонтовано фасад головної синагоги: пофарбована під кольори прапору Ізраїлю

Майже завершено роботи по оновленню фасаду головної вінницької синагоги. Вони розпочалися минулого місяця, а нині історична будівля «змінила» кольори на синій, блакитний та білий.

Майже завершено роботи з оновлення фасаду головної вінницької синагоги. Вони розпочалися минулого місяця, а нині історична будівля «змінила» кольори на синій, блакитний та білий.

Будівля синагоги Ліфшиця є однієї з небагатьох культових споруд Вінниці, які зберегли своє перше призначення. Востаннє ремонт у будинку робили близько десяти років тому. Наразі його знову відновлюють.

За словами голови Вінницької міської іудейської громади Ісаака Новоселецького, ні влада, ні меценати з коштами на ремонт не допомагали, хоча існують програми щодо реконструкції споруд в історичному ареалі обласного центру.

«Кольори фасаду узгоджено департаментом архітектури і містобудування. Вважаємо, що вони символізують кольори прапору Ізраїлю», - пояснив Ісаак Петрович.

Він додав, що з часом почнуть і внутрішні роботи, адже через сторічний вік будівля потребує масштабної реконструкції. Проте про терміни поки казати зарано, оскільки вони залежать від багатьох чинників.

Олег Верлан

25 квітня, 2020