У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО)

Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО)

У Вінниці за ініціативи Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ 22 лютого відбулася Всеукраїнська проща монашества Української Греко-Католицької Церкви.

У Вінниці за ініціативи Патріаршої  комісії у справах монашества УГКЦ 22 лютого відбулася Всеукраїнська проща монашества Української Греко-Католицької Церкви.

Як повідомляє видання CREDO, монахи та монахині з різних міст України прибули до храму Покрови Пресвятої Богородиці. Вінниця стала п’ятим містом, яке приймало прощу. Такі заходи перед цим відбулися у Луцьку, Львові, Дрогобичі, Києві та Чернівцях.

Розпочалася зістріч Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, у співслужінні з владиками Михайлом Бубнієм, екзархом Одеським та головою Патріаршої комісії у справах монашества; Петром Лозою, єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії, а також численними священниками.

Оскільки цьогоріч - 100-річчя з дня народження Папи Йоана Павла ІІ, учасники прощі урочистою ходою пройшли до храму Пресвятої Діви Марії Ангельської, де відбувся молебень.

У рамках прощі відбулася також лекція о. Андрія Зелінського на тему: "Веселі в надії, в горі терпеливі, в молитві витривалі…" Ціннісні аспекти богопосвяченого життя в контексті викликів сучасності". Перед прочанами також виступив аматорський театр «Алетея», який діє при храмі святого Василія Великого у Луцьку.

Фото: CREDO

Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО) Новини Вінниці / У центрі Вінниці відбулась проща монахів УГКЦ (ФОТО)
Сергій Маламура

23 лютого, 2020