У центрі Вінниці молодики побили чоловіка, який помер в лікарні

Новини Вінниці / У центрі Вінниці молодики побили чоловіка, який помер в лікарні

Протягом кількох діб вінницькі правоохоронці встановили групу підозрюваних, які причетні до смерті 58-річного чоловіка. Його непритомного знайшов у центрі Вінниці випадковий перехожий. Людину доставили до лікарні, але зусилля медиків виявилися марними.

Протягом кількох діб вінницькі правоохоронці встановлювали групу підозрюваних, які причетні до смерті 58-річного чоловіка. Його непритомного знайшов у центрі Вінниці випадковий перехожий. Людину доставили до лікарні, але зусилля медиків виявилися марними.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, побитого чоловіка перехожий побачив 12 липня на вулиці Театральній у Вінниці. Так, неподалік від обласного главку поліції та приміщень інших силових структур. Через декілька днів, не приходячи до свідомості, цей чоловік помер.

Оперативники з’ясували маршрут руху загиблого чоловіка та вилучили усе відео з камер нагляду на цьому відрізку шляху. Їм вдалося знайти випадкових свідків події. Проаналізувавши отриману інформацію, працівники кримінальної поліції Вінницького відділу управління карного розшуку дійшли до висновку, що у загиблого на вулиці виник ситуативний конфлікт з трьома молодими вінничанами. За попередньою інформацією слідства, під час суперечки один з них наніс потерпілому удари в голову, внаслідок чого той впав. Після цього молодики пішли «по справам». А через кілька днів від отриманих травм чоловік помер на лікарняному ліжку.

Наразі за цим фактом проводиться розслідування відповідно до ч.2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), що передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Одному з них оголошено про підозру. Правову оцінку діям інших учасників події буде надано в ході слідства. 

Макс Мельник

21 липня, 2020