У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)

Опівдні у центрі Вінниці понад сотня містян вийшла на мітинг проти підвищення тарифів на енергоносії, зокрема на газ, та політики власників природніх монополій. Серед лозунгів лунали заклики з понеділка продовжити акції, але не всі з присутніх їх підтримали. Також пропонувалося відтермінувати протестні зібрання до кінця січня – після завершення жорсткого карантину.

Опівдні у центрі Вінниці понад сотня містян вийшла на мітинг проти підвищення тарифів на енергоносії, зокрема на газ, та політики власників природніх монополій. Серед лозунгів лунали заклики з понеділка продовжити акції, але не всі з присутніх їх підтримали. Також пропонувалося відтермінувати протестні зібрання до кінця січня, коли завершиться жорсткий карантин.

Нагадаємо, на цьому тижні першими почали протестувати проти нових газових тарифів мешканці Полтавщини. Потім їх підтримали у Валках Харківській області та інших регіонах. В окремих містах навіть перекривали дороги.

Мітингарі вимагають скасування тарифу на транспортування газу та відновлення пільгового тарифу на електроенергію. У Полтаві вже звернулися до облради за підтримкою. У разі відмови полтавчани погрожують розпочати «тарифний майдан».

Хвиля протестів не оминула й Вінницю. Близько 12-ої години 10 січня на майдані Незалежності на мітинг зібралося понад сотня містян. Вже за годину частина людей розійшлася. Ті, хто залишився, кажуть, що планують перекривати вулицю Соборну, щоб привернути увагу суспільства до тарифного питання.

Відео 1

Додамо, серед тих, хто вийшов у неділю, люди різного віку та статі.

Відео 2

Зазначимо, що на Вінниччині ініціюють передачу газогонів об'єднаним громадам. У деяких ОТГ Вінниччині ініціюють передачу місцевих газових мереж на баланс органів самоврядування. Приміром, таку ідею вже обговорюють у Калинівці.

Новини Вінниці / У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці люди протестують проти нових тарифів на газ (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

10 січня, 2021