У центрі Вінниці бійці КОРДу затримали рекетирів: вимагали 240 тисяч доларів у фермера (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У центрі Вінниці бійці КОРДу затримали рекетирів: вимагали 240 тисяч доларів у фермера (ФОТО, ВІДЕО)

Заплатити 240 тисяч доларів неіснуючого боргу або віддати землю вимагали новітні «рекетири» у фермера. Сьогодні, 23 травня, їх серед дня затримали в одному з кафе у центрі Вінниці. Операцію провели співробітники управління стратегічних розслідувань Головного управління Національної поліції у Вінницькій області спільно з працівниками Управління СБУ. Затримували зловмисників бійці спецпідрозділу КОРД.

Заплатити 240 тисяч доларів неіснуючого боргу або віддати землю вимагали новітні «рекетири» у фермера. Сьогодні, 23 травня, їх серед дня затримали в одному з кафе у центрі Вінниці. Операцію провели співробітники управління стратегічних розслідувань Головного управління Національної поліції  у Вінницькій області спільно з працівниками Управління СБУ. Затримували зловмисників бійці спецпідрозділу КОРД.

Як повідомили в Головному управлінні поліції Вінниччини, у рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання) правоохоронці затримали трьох вінничан, віком 27, 29 та 36 років.

За попередньою інформацією, зловмисники вимагали у потерпілого повернути неіснуючий борг у грошовому еквіваленті або погасити його шляхом переоформлення права власності на фермерське господарство.

Зловмисників правоохоронці затримали під час зустрічі з потерпілим щодо переоформлення документів на право власності 200 гектарів земель сільськогосподарського призначення.    

Зловмисники затримані у процесуальному порядку за підозрою у вимаганні. Наразі вирішується питання про оголошення їм про підозру і обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.  За таке правопорушення передбачено до 7 років ув’язнення.  

Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до аналогічних злочинів.

Новини Вінниці / У центрі Вінниці бійці КОРДу затримали рекетирів: вимагали 240 тисяч доларів у фермера (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці бійці КОРДу затримали рекетирів: вимагали 240 тисяч доларів у фермера (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці бійці КОРДу затримали рекетирів: вимагали 240 тисяч доларів у фермера (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У центрі Вінниці бійці КОРДу затримали рекетирів: вимагали 240 тисяч доларів у фермера (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

23 травня, 2019