У центрі Хмільнику розпочали роботи для попередження потопу

Новини Вінниці / У центрі Хмільнику розпочали роботи для попередження потопу

Багато років у Хмільнику існує проблема з системою водовідведення у центрі міста. В сильний дощ, ливнева система не справляється з великими потоками води. Центр міста по кілька годин буває затопленим. Полагодити водовідвід, хмільничанам, у своїх передвиборних гаслах обіцяли і кандидати в депутати, і кандидати на посаду міського голови, але після виборів їх обіцянки зникали, як булька на воді. Обіцянки зникали, а вода залишалась, центр міста потопав знову і знову.

Наразі у Хмільнику по проспекту Свободи 16 вересня розпочато ремонт зливової каналізації, а це означає, що місто більше не потопатиме. Про це повідомляють «Життєві обрії».

В ході ремонту планується прокласти 258 метрів труб, облаштувати  дощоприймальні колодязі та відновити, пошкоджене внаслідок робіт, покриття асфальту. Роботи проводяться коштом міського бюджету, їх вартість становить майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

«Цей інфраструктурний проєкт є дуже потрібний. Адже центральна частина проспекту Свободи  – одна з ключових транспортних артерій міста. Під час сильних дощів, існуюча зливова каналізація не спроможна пропустити велику кількість води, внаслідок сильних опадів, в центрі міста  утворюються величезні калюжі  і  дорога стає непроїзною. Аби усунути дану проблему було прийнято рішення провести капітальний ремон системи водовідведення. Проєктом передбачено прокладення труб, облаштування дощоприймальних колодязів та відновлення, пошкодженого внаслідок робіт, покриття асфальту. Підрядник уже розпочав роботи. Проблема, яка роками турбувала хмільничан, тепер буде вирішена!», - каже міський голова Микола Юрчишин.

Новини Вінниці / У центрі Хмільнику розпочали роботи для попередження потопуНовини Вінниці / У центрі Хмільнику розпочали роботи для попередження потопу