У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)

Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)

У наступному році в Центральному парку Вінниці планують організувати масштабний культурно-мистецький захід в рамках фестивалю «Фанфан Тюльпан». На головній парковій алеї вже підростають перші 40 тисяч тюльпанів, які були завезені з Нідерландів. Щороку «колекцію» збираються поповнювати ще 20 тисячами.

У наступному році в Центральному парку Вінниці планують організувати масштабний культурно-мистецький захід в рамках фестивалю «Фанфан Тюльпан». На головній парковій алеї вже підростають перші 40 тисяч тюльпанів, які були завезені з Нідерландів. Щороку «колекцію» збираються поповнювати ще 20 тисячами.

Майже кілометрова паркова алея от-от перетвориться на «барвисте панно» та гратиме червоним, білим, жовтим та рожевими кольорами.

«У минулому році ми провели тендер по придбанню сортових тюльпанів у компаній з Нідерландів. Розраховувалися власним коштом та задіяли спонсорські гроші від місцевих підприємців. Наприкінці квітня та на початку травня тюльпани зацвітуть», - розповідає директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

Фактично формат фестивалю з робочою назвою «Фанфан Тюльпан» мав відрізнятися від багатьох тих, до яких звикли вінничани. Ідеологічно. Фаст-фудам планувалося відвести навіть не другорядне значення. А перш за все захід мав би культурно-мистецький зміст, а алея з тюльпанами стати його домінантою. Вона вже інша. Ландшафтний дизайн має підкреслити природню особливість квітів.  

За словами Ігоря Любовського, працівники підприємства задумали провести незвичний фестиваль з різноманітними тематичними фотолокаціями, залученням творчих колективів, виставок та майстер-класів народних умільців та інших митців, які здатні продемонструвати щось незвичне. Родзинкою також мають стати ігрові майданчики для дітей, різноманітні квести, майсер-класи щодо догляду за квітами та великий ярмарок тюльпанів.  

 «Реалізовуємо ідею з фестивалем за участю та при підтримці департаменту культури міськради та місцевих підприємців, які радо погодилися долучитися, адже Вінниця має переймати найкращій європейський досвід. Відверто кажучи, такий фестиваль можна було би провести і в цьому році, але через карантин ми вирішили його відкласти на 2021-ий», - додає керівник підприємства.

За його словами, сенс мистецького заходу у тому, аби після весняної депресії запропонувати вінничанам справжнє свято для душі, підняти настрій красою…

«Дві нідерландські компанії наступного року у рамках фестивалю продемонструють у Вінниці свою «тюльпанову» продукцію. Ми плануємо з ними співпрацювати і надалі. Звісно, світ охопила пандемія коронавірусної інфекції, але життя продовжується. Сподіваємося, що лихо мине, і ми зможемо насолоджуватися прекрасним», - підкреслив І.Любовський.     

На головному фото: такий вигляд матиме алея тюльпанів. Фото у галереї: нинішній вигляд і у майбутньому 

Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці зацвітуть 40 тисяч сортових тюльпанів (ФОТО)
Олег Верлан

4 квітня, 2020