У Центральному парку Вінниці 19 грудня відкривають «оновлену ялинку, ярмарок, гірку та ковзанку

Новини Вінниці / У Центральному парку Вінниці 19 грудня відкривають «оновлену ялинку, ярмарок, гірку та ковзанку

За традицією відкриття головної ялинки Вінниці відбудеться у Центральному парку ім. М. Леонтовича на День Святого Миколая - 19 грудня. Заходи розпочнуть о 17:00.

На всіх охочих чекатиме зустріч зі Святим Миколаєм, церемонія запалення вогнів та тематична концертна програма. Спеціальний гість – Ivan Navi (живий звук), український співак, півфіналіст шоу «Голос країни», двократний номінант музичної премії YUNA.

Змінить свій вигляд і головна ялинка міста. Крім звичних іграшок, її прикрашатимуть світлові 3D кулі та нові декоративні елементи. Також зміниться кольорова гама. Основні кольори 28-метрової ялинки – синій, жовтий та срібний. Срібний колір – тому що 2022 рік – рік Білого водяного тигра. Синій та жовтий – це кольори українського стягу, адже у цьому році відзначали 30-річчя Незалежності.

Також на ялинці будуть іграшки у вигляді великих бурульок та куль – 30-40 сантиметрів. Прикрашатимуть ялинку й квіти золотавого, срібного та синього кольорів, а також великі 3D кулі, які світитимуться, нові дерев'яні декоративні елементи у вигляді чобітків та рукавичок.

До 14 січня біля Головної ялинки проходитимуть концерти, фестивалі, конкурси, дискотеки. А також – караоке-шоу. Святкові новорічні локації розгорнуться у «Зимовому містечку». Тут розташуються ярмарок, ковзанка, дитячі та сімейні атракціони, а також гіроспуск на дискових санчатах.

Площа ковзанки — 600 квадратних метрів. Просто неба у Вінниці така буде вперше. Ковзани можна брати напрокат або приходити зі своїми. Прохід на лід буде коштувати близько 90 гривень, а з орендою ковзанів — близько 180 гривень

Щодо сноутюбінгової гірки, то вона призначена для катання на тюбах — незалежно від того, є сніг чи немає. Висота гірки — 5,5 метрів.