У Томашполі зводили «золотий» фонтан – прокуратура відкрила кримінальне провадження

Новини Вінниці / У Томашполі зводили «золотий» фонтан – прокуратура відкрила кримінальне провадження

Посадовці Томашпільської селищної ради кілька років тому з місцевого бюджету витратили близько 1,3 млн грн на реконструкцію площі. З них півмільйона гривень – на відновлення фонтану. Здавалося, цих грошей мало б вистачити сповна. Але тамтешні чиновники вважали інакше.

Посадовці Томашпільської селищної ради кілька років тому з місцевого бюджету витратили близько 1,3 млн грн на реконструкцію площі. З них півмільйона гривень – на відновлення фонтану. Здавалося, цих грошей мало б вистачити сповна. Але тамтешні чиновники вважали інакше.

Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, попри велику суму витрачених посадовцями селищної ради коштів на фонтан у 2013 – 2014 роках, цього року на його реконструкцію вони пустили ще 200 тис. грн. Зрозуміло, що знов таки зі скарбниці громади…

Можливо, ці керівники надалі б продовжували так само завзято «дбати» про поліпшення благоустрою й фонтан насправді став би золотим. Але втрутилися правоохоронці, які порушили кримінальне провадження, підозрюючи їх у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. До речі, покарання за такий злочин – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Але спочатку їх вину має бути доведено в суді. А поки триває досудове розслідування.

Юрій ЯРМОЩУК