У той час, як на Вінниччині шукають порушення на ринках, фермери налагодили дворову торгівлю

Новини Вінниці / У той час, як на Вінниччині шукають порушення на ринках, фермери налагодили дворову торгівлю

За час заборони торгувати на легальних ринках вінницькі фермери почали налаштовуватися на продаж товарів «з землі». З відкриттям ринків, вони не відмовилися від «об’їзду» дворів. Так, у Вінниці на подвір’ях серед багатоповерхівок щодня пропонують картоплю.

За час заборони торгувати на легальних ринках вінницькі фермери почали налаштовуватися на продаж товарів «з землі». З відкриттям ринків вони не відмовилися від «об’їзду» дворів. Так, у Вінниці на подвір’ях серед багатоповерхівок щодня пропонують картоплю.

У Вінницькій ОДА зазначають, що після отримання «урядового» дозволу та відповідно до рішень місцевих комісій з питань ТЕБ та НС на відновлення роботи перевірено 28 агропродовольчих ринків області.

«В ході перевірок виявлені порушення протиепідемічних вимог, а саме: наявні осередки стихійної торгівлі в м. Вінниця та м. Козятин; встановлено недотримання рекомендованої площі на одного відвідувача та дистанції між покупцями; не на всіх ринках забезпечене інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких потрібно дотримуватись та профілактики коронавірусної хвороби», - зазначається в інформації.

Про виявлені порушення поінформовано органи влади та місцевого самоврядування,  поліцію України. На порушників складено два протоколи.

У той же час – після закриття офіційних ринків – постачальники городини шукають покупців у «спальних» районах. Що цікаво, вони використовують ті ж «засоби комунікації», що і органи самоврядування при оповіщенні про загрозу коронавірусу – через гучномовці повідомлять, що пропонують картоплю. Мешканцям залишається лише вийти у двір… Приміром, у вінницькому мікрорайоні Вишенька кілька днів фермери так пропонують картоплю по 13 грн./кг.    

Олег Верлан

5 травня, 2020