У сусідній з Вінниччиною області зафіксована перша смерть від коронавируса

Новини Вінниці / У сусідній з Вінниччиною області зафіксована перша смерть від коронавируса

Недалеко від Вінниці ,а саме у Житомирській області, померла 71-річна пенсіонерка. Жінку було госпіталізовано з підтвердженим випадком коронавирусної хвороби, але нажаль, хвори врятувати не вдалось. Сьогодні вона померла.  

Недалеко від Вінниці, а саме у Радомишлі Житомирській області, померла 71-річна пенсіонерка. Жінку було госпіталізовано з підтвердженим випадком коронавирусної хвороби, але нажаль, хвору врятувати не вдалось. Сьогодні вона померла.  

Як повідомила на своїй сторінці у мережі Fаcebook радниця міністра охорони здоров'я, лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська:

Відомо, що 71-річна жителька Радомишля почала відчувати себе погано ще з 3 березня, однак не зверталася до лікарів, та не сиділа вдома і навіть встигла відвідати церкву. Сьогодні вночі жінці стало погано, її підключали до апарату штучної вентиляції легенів.

Наразі під наглядом лікарів перебувають близькі родичі, з якими проживала померла, і особи, з якими вона контактувала. Раніше в Радомишлі також встановили 22 осіб, які контактували з жінкою. Люди добровільно погодилися на самоізоляцію, двоє з них - жителі Києва, їх ізолювали в столиці.

Заступник глави МОЗ Віктор Ляшко на брифінгу повідомив, що у пацієнтки була двостороння пневмонія, та нещодавно жінка подорожувала до Польщі. Повернулася без симптомів, вони проявилися на території України.

В Україні на даний момент залишається ще два підтверджених випадки захворювання коронавірусів. 3 березня в Чернівецькій області підтвердили перший випадок хвороби COVID-19. 12 березня підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де знаходиться головний європейський осередок хвороби. Перший пацієнт їздив в цю країну, а у другого хворого туди їздила дружина.

Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до зараження коронавірусом з летальним результатом. У зоні найменшого ризику знаходяться особи віком від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних - відповідно 0,3%; для 50-59-річних - 1,3%; для 60-69-річних - 3,4%, для 70-79-річних - 7,8%. В зоні найбільшого ризику знаходяться люди похилого віку у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.

Ірина Заіковата

13 березня, 2020