У суботу вінницькі лісівники разом із чиновниками, молоддю та школярами організовують загальнообласний день посадки лісу

Новини Вінниці / У суботу вінницькі лісівники разом із чиновниками, молоддю та школярами організовують загальнообласний день посадки лісу

Ще до початку всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках», яка розпочинається у  Міжнародний день лісів, 21 березня, на Вінниччині вже виконано 68%  цьогорічного плану створення лісу.Про це повідомили у прес-службі ВОУЛМГ. Здебільшого висаджують саджанці дуба звичайного, горіха чорного. Супутніми породами при створенні нових лісів є модрина європейська, груша, черешня, липа.

Ще до початку всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках», яка розпочинається у Міжнародний день лісів, 21 березня, на Вінниччині вже виконано 68% цьогорічного плану створення лісу. Про це повідомили у прес-службі ВОУЛМГ. Здебільшого на Вінниччині висаджують саджанці дуба звичайного, горіха чорного. Супутніми породами при створенні нових лісів є модрина європейська, груша, черешня та липа.

Загалом, під час цьогорічної весняної лісокультурної кампанії лісівниками держпідприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства заплановано провести відтворення лісів на площі 1010 га.

Вже цієї суботи, 23 березня, на Вінниччині відбудеться загальнообласний день посадки лісу, до якого, як зазначають у прес-службі ВОУЛМГ, долучаться тисячі вінничан – школярі, студенти, громадські діячі та держслужбовці.

Саша Григоровська

19 березня, 2019