У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»

Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»

У Стрижавці поблизу Вінниці створили свою Долину нарцисів. Одне з улюблених місць відпочинку місцевих жителів уже прикрашають 10 тисяч квітів.

«Ідею висадити їх озвучили жителі громади, а команда селищної ради залюбки підтримала цю ініціативу і приєдналася до неї. Відділ житлово-комунального господарства забезпечив акцію з висаджування квітів водяною помпою. Нарциси одразу ж полили, тому є надія, що усі саджанці приживуться», - написав у Facebook селищний голова Михайло Демченко.

Екологічна ініціатива надійшла від жителів громади. На думку М.Демченка, це свідчить про усвідомлення власної ролі у впровадженні змін.

«Ніхто, окрім нас самих, не поліпшить нам простір та довкілля. Сьогодні кожен долучився у міру власних сил — посадковим матеріалом, садовим інвентарем та просто робочою силою», - підкреслив селищний голова.

Нагадаємо, всесвітньо відома «Долина нарцисів» — заповідний масив, що розташований в урочищі Кіреші, за 4 км на схід від міста Хуст Закарпатської області. Вважається єдиним місцем, де природа сама зберегла великий масив квітів. Щороку тисячі туристів приїжджають подивитися на збережену красу. Хоча штучні «Долини нарцисів» не матимуть подібного наукового значення.

Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»Новини Вінниці / У Стрижавці створили власну «Долину нарцисів»
Олеся Рудницька

16 травня, 2022