У Стрижавці на Вінниччині мікроавтобус збив пенсіонера: чоловік «раптово» вийшов на «зебру»

Новини Вінниці / У Стрижавці на Вінниччині мікроавтобус збив пенсіонера: чоловік «раптово» вийшов на «зебру»

Вдень 9 листопада у смт Стрижавці Вінницької області сталась ДТП. Автомобіль Fiat Ducato збив пішохода. За попередньою інформацією слідства, чоловік раптово почав переходити дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, ДТП зафіксована близько 14.15. За попередньою інформацією слідства, 34-річний житель Калинівської територіальної громади, керуючи автомобілем Fiat Ducato, рухався по проїжджій частині та скоїв наїзд на пенсіонера. 68-річний потерпілий госпіталізований до медичного закладу.

Поліцією призначено ряд експертиз, після проведення яких буде встановлена остаточна причина аварії. Автомобіль поміщено на арештмайданчик. Водій освідуванний, він тверезий. У пішохода відібрані зразки крові для проведення експертизи.

Розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статі передбачає штраф від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Макс Мельник

10 листопада, 2022