У Стрижавській колонії засудженому дали сокиру. Чоловік міг повбивати оточуючих, але травмував себе

Новини Вінниці / У Стрижавській колонії засудженому дали сокиру. Чоловік міг повбивати оточуючих, але травмував себе

У Вінницькій окружній прокуратурі хочуть дисциплінарного покарання співробітників Стрижавської колонії №81, які видали сокиру засудженому, «схильному до правопорушень». Отримавши це знаряддя засуджений міг когось вбити. Натомість чоловік заподіяв шкоди лише собі…

У Вінницькій окружній прокуратурі хочуть дисциплінарного покарання співробітників Стрижавської колонії №81, які видали сокиру засудженому, «схильному до правопорушень». Отримавши це знаряддя засуджений міг когось вбити. Натомість чоловік заподіяв шкоду лише собі…

Після отримання інформації про травмування засудженого у Вінницькій окружній прокуратурі провели перевірку колонії. Як вказують у пресслужбі обласної прокуратури, встановлено, що адміністрація не вжила дієвих і своєчасних заходів для попередження нещастя.

Виявляється, що «безпідставно залучено засудженого до виконання робіт з благоустрою з наданням колючо-ріжучого предмета – сокири, за допомогою якої чоловік самому собі заподіяв навмисне ушкодження». Простіше кажучи, засудженому дали сокиру, аби той порубав дрова, і за цим процесом ніхто з персоналу не спостерігав.

Засуджений із сокирою і без нагляду на території колонії – це небезпека. Адже людина схильна до насильства. Правда, сторонніх він не зарубав, а от себе поранив.  

«Вінницькою окружною прокуратурою начальнику державної установи «Стрижавська виправна колонія (№ 81)» внесено вказівку про невідкладне усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності», - зазначається у релізі.

Як розповів у коментарі NаПарижі представник Уповноваженого верховної Ради з прав людини в центральних областях Валерій Ольховий, нині стан засудженого вже задовільний, чоловік відбувся кількома не важкими рубленими ранами. У місцевій лікарні йому наклали шви і вже виписали. 

Макс Мельник

27 квітня, 2021