У столиці пом‘янули уродженця Вінниччини Олександра Оцаберу, який загинув під Торецьком

Новини Вінниці / У столиці пом‘янули уродженця Вінниччини Олександра Оцаберу, який загинув під Торецьком

В Києві в Міністерстві оборони України під час щоденного ранкового церемоніалу вшанували сержанта Збройних сил України Олександра Оцабера, який загинув під містом Торецьк.

В Києві в Міністерстві оборони України під час щоденного ранкового церемоніалу вшанували сержанта Збройних сил України Олександра Оцаберу, який загинув  під містом Торецьк. 

Про це повідомляють офіційні джерела.

Олександр Оцабера народився 23 липня 1989 року в селі Гурівці Козятинського району. Чоловіка призвали в АТО під час третьої хвилі мобілізації.

Служив у 128-й гірсько-піхотній бригаді, отримав поранення, після лікування повернувся на передову. Воював під Дебальцевим, у 2016 році демобілізувався і підписав контракт зі 199-м навчальним Десантно-штурмовим центром. Служив інструктором, та мирна служба була недовгою. Армійців відправили в зону АТО, спочатку на два місяці, а згодом виявилось, що на пів року.

День 11 листопада 2016-го став для військового фатальним. Олександр вів групу в розвідку, зачепив розтяжку. Вибухом сильно пошкодило ноги. Побратими на руках донесли його до машини та доправили до лікарні, помер на операційному столі.

У чоловіка залишились дружина та двоє синів. Дружина Анна Оцабера згодом зайняла місце чоловіка в строю - пішла в армію, розпочала службу в підрозділі 199 навчального центру Десантно-штурмових військ, де служив її Сашко…

Десантник похований у селі Панасівка Козятинського району.

На регіональному рівні жодних поминальних заходів не було, в Козятинському районі карантин – він у «червоній зоні».