У стартовому поєдинку вінницька «Нива» зіграла у нічию з «Хустом» під керівництвом свого колишнього тренера Циткіна

Новини Вінниці / У стартовому поєдинку вінницька «Нива» зіграла у нічию з «Хустом» під керівництвом свого колишнього тренера Циткіна

Вчора, 3 вересня, у першому турі Другої ліги «Нива» у Вінниці приймала закарпатський «Хуст». Матч завершився нічиєю 1:1 при рівній грі та шансах обох клубів на перемогу. Якщо вінничан вважають друголігівськими старожилами, то гості – формально новачки у турнірі, хоча команда укомплектована досвідченими виконавцями, а головний тренер Володимир Циткін – вінничанин, колишній наставник «Ниви».

Як пише «Спортарена», господарі виставили оновлений склад із повністю оновленим оборонним блоком і суттєвими змінами в середній лінії. Команда вийшла досить нерівномірною: поруч із малодосвідченими Чухном і Муликом – такі гравці, як Загорулько чи Кольцов, який востаннє в Україні грав не нижче УПЛ. У ФК «Хуст» зібрані гравці з ФК «Минай», ФК «Ужгород» і МФА «Мункач», тощо.

На початку зустрічі «Нива» повинна була повести в рахунку. Дебютант команди Жуков зарядив у поперечку вже на 2-й хвилині матчу. Вінничани й далі володіли ініціативою, проте, до честі закарпатців, вони дуже ефективно вибігали від оборони в атаку, і неодноразово стрімкі Повхан, брати Луціви, Мердєєв і Станкович загострювали гру. На 37-й хвилині В.Луців після розкачки від Повхана цілком міг відкривати рахунок, але пробив вище.

І – як відповідь – на 44-й хвилині пішла багатохвильова атака, граючий президент Загорулько влучив у воротаря, але на дальній стійці все той же Жуков встигав на добивання – 1:0. Прекрасне завершення першого тайму для господарів, під час якого гра проходила з перемінним успіхом.

А відразу після перерви ФК «Хуст» показав, що навіть оновлена в короткі терміни команда може створити проблеми ліговим старожилам. Важливу роль відіграв Циткін, який, безперечно, досконало знав сили та слабкості своїх колишніх підопічних. На 50-й хвилині новий воротар «Ниви» Попович потягнув удар В.Луціва головою зблизька після подачі Повхана з лівого флангу. І, як виявилося, це була репетиція. Той же Повхан ішов на удар, упав у боротьбі з Костюком, зате П.Луців встигав з глибини поля й ударом з правої ноги розстріляв ворота – 1:1.

Чому жодна з команд не змогла вирвати перемогу? Тому, що, при зібраних нашвидкуруч досить пристойних стартових складах, головні тренери були обмежені в можливості змінити гру через заміни. При неповних лавах запасних, із молодими гравцями та футболістами, які не грали раніше на цьому рівні, «Нива» та «Хуст» не могли внести вирішальні рокіровки.

Макс Мельник

4 вересня, 2022