У США заговорили про можливий розпад Росії внаслідок війни

Новини Вінниці / У США заговорили про можливий розпад Росії внаслідок війни

З 1990-их головною метою США було збереження території Росії під єдиним керівництвом для контролю над потужним ядерним арсеналом. Проте останні події дали підстави Вашингтону вважати, що ставка виявилась хибною, і слід бути готовими до розпаду «імперії». Можливість «деімперіалізації» Росії публічно не виключає колишній командувач армії США у Європі, генерал Бен Ходжес.

«Я думаю, що військові США в цьому конфлікті повинні включати «деімперіалізацію» Росії. Мені здається, що ми бачимо початок кінця Російської Федерації у нинішньому вигляді. До цього треба бути готовим... ми не були готові до розпаду СРСР», - написав він у Twitter.

Раніше Ходжес вважав, що у разі, якщо Владімір Путін не змириться з поразкою його армії у війні, то у нього буде гірша переговорна позиція, і Україна зможе вимагати звільнення Криму та Донбасу.

Нинішня заява генерала означає, що у Вашингтоні ретельно вивчають «небажаний варіант» з внутрішніми процесами у РФ, фіналом якого стане «парад суверенітетів» окремих регіонів.  

Олег Верлан

5 вересня, 2022