У США пояснюють, чому Росія не зможе утримати Херсон

Новини Вінниці / У США пояснюють, чому Росія не зможе утримати Херсон

У Вашингтоні впевнені, що Москва припустилась декількох ключових помилок, що заважатиме утримати Херсонську область. З одного боку у Росії немає достатньої кількості сил, щоб повністю контролювати окуповану територію Херсонської області, через що на півдні зростає український опір, а з іншого – окупанти обрали хибні пріоритети.

Високопоставлені чиновники США, як передає CNN, звертають увагу на низку інцидентів останніх тижнів, пов'язаних із замахами на життя колаборантів. Зокрема і на нардепа-зрадника Ковальова, який поранений перебуває у лікарні.

Американська розвідка називає замахи доказом партизанської активності на півдні України.

На думку опитаних CNN посадовців, відволікання частини російських військ з Херсонського на Донбаський напрямок створило для партизанів вікно можливостей для нападів на колаборантів, а для українських сил – час для контрнаступу.

У США підкреслюють, що рух Опору в окупованій Херсонській області поки не переріс в організований, і скептично ставляться до його перспектив. Але в довгостроковій перспективі він може призвести до масових повстань серед українського населення.

Повстання мали місце у березні, але викраденням сотень людей окупанти їх придушили, проте настрої людей не змінились. Окупаційну владу підтримують одиниці.

Далі. Однією з причин невдач російських військових американські чиновники називають пріоритизацію військової кампанії на шкоду налагодженню цивільного життя на окупованих територіях.

Нагадаємо, українські військові продовжують операцію зі звільненням окупованого Херсона. Проте деталі не оприлюднюються, щоб на нашкодити операції.

Олег Верлан

2 липня, 2022