У справі про побиття пішохода нервовим водієм у центрі Вінниці суд визначився із заставою

Новини Вінниці / У справі про побиття пішохода нервовим водієм у центрі Вінниці суд визначився із заставою

Вінницький апеляційний суд 20 лютого залишив без змін ухвалу слідчого судді міського суду, якою підозрюваному в хуліганстві обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внести більше 42 тисяч гривень застави. Вінничанин є фігурантом гучного відео на Соборній поблизу мерії, де він напав на пішохода.

Вінницький апеляційний суд 20 лютого залишив без змін ухвалу слідчого судді міського суду, якою підозрюваному в хуліганстві обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внести більше 42 тисяч гривень застави. Вінничанин є фігурантом гучного відео на Соборній поблизу мерії, де він напав на пішохода.

Як нагадують у пресслужбі суду, водій «BMW X5» у жовтні минулого року спочатку розвернув авто з порушенням ПДР, а потім нібито побив пішохода, який зробив йому зауваження.

Інцидент трапився біля перехрестя вулиць Соборної та Оводова у самісінькому центрі Вінниці: хлопець ударив по машині, бо її водій не пропустив людей на пішохідному переході. А кермувальник «провчив» молодого чоловіка, який до речі, до поліції не звертався. Це відео з камер спостереження отримало великий резонанс.

Міським службам довелося шукати хлопця, навіть слідство його особу не встановило. Може хлопець примарним був… Тому фактично людини з процесуальним статусом потерпілого у цій справі немає. Власне, як і матеріальних збитків та претензій.

За словами ж підозрюваного, пішохода він не бив, а лише «блокував». Каже, на відео насилля не зафіксовано.

Додамо, що ймовірний правопорушник – раніше судимий за хуліганство й за замах на вбивство. Нині його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 296 КК України.

Макс Мельник

20 лютого, 2020