У Шаргороді за 8 мільйонів гривень зробили реконстуркцію пологового відділення

Новини Вінниці / У Шаргороді за 8 мільйонів гривень зробили реконстуркцію пологового відділення

Більше 40 років у пологовому відділенні Шаргородської центральної лікарні не проводивився ремонт. Однак черга дійшла і до нього в липні минулого року тут розпочалася велика реконструкція. Як каже головний лікар ЦРЛ Віталій Чорний, будівництво, майже з нуля. Адже будівельники залишили лише стіни. За цей час замінено каналізаційну систему, зроблено капремонт та закуплено нове обладнання.

Більше 40 років у пологовому відділенні Шаргородської центральної лікарні не проводивився ремонт. Однак черга дійшла і до нього, в липні минулого року тут розпочалася велика реконструкція. Як каже головний лікар ЦРЛ Віталій Чорний, будівництво почалося майже з нуля. Адже будівельники залишили лише стіни. За цей час замінено каналізаційну систему, зроблено капремонт та закуплено нове обладнання.

Загалом на реконструкцію пішло понад 8 мільйонів гривень. На "перевтілення" відділення кошти були виділені із обласного, районного та міського бюджетыв. Фінансово долучилися і сільські ради, а також місцеві підприємці та сільгоспвиробники.

«Наш пологовий був одним із найгірших в області по умовах, а зараз він один із найкращих. Тепер тут хороші умови, як для пацієнтів так і для персоналу. Крім ремонту ми придбали обладнання на 1,5 мільйони гривень. Закуплено зокрема ліжка- трансформери, інкубатор для новонароджених. Облаштували сучасну оглядову, пологову кімнату», - розповів NaПарижі головний лікар ЦРЛ Віталій  Чорний.

Оновлене пологове відділення Шаргородської центральної районної лікарні відкрили 4 липня. До кінця тижня відділення планують освятити, а вже з понеділка приймати пацієнтів. Його вже встиг оглянути голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

 «Шаргородський район посідає перше місце за показниками народжуваності на Вінниччині, зокрема, минулого року в районі народилися 509 немовлят. Тому завдання влади і медичного персоналу - створити належні умови, аби цей показник лише зростав. Бажаю, аби тут народжувались лише здорові немовлята, які є  майбутнім нашої держави», - зазначив Валерій Коровій.  

За словами головного лікаря ЦРЛ, в серпні тут буде розпочатий капітальний ремонт у дитячому відділені.

Фото із сайту Вінницької ОДА