У селі на Вінниччині живуть палкі вболівальники біатлону, особливо чоловічого

Новини Вінниці / У селі на Вінниччині живуть палкі вболівальники біатлону, особливо чоловічого

Селяни Павлівки, що у Вінницькій області, мають особливі причини любити біатлон. Їхній земляк є тренером-лікарем чоловічої збірної , яка нині виступає за Україну на чемпіонаті світу. Мешканці села  на Вінниччині уважно спостерігатимуть за виступати нашими спортсменами.

Селяни Павлівки, що у Вінницькій області, мають особливі причини любити біатлон. Їхній земляк є тренером-лікарем чоловічої збірної, яка нині виступає за Україну на чемпіонаті світу. Мешканці села на Вінниччині уважно спостерігатимуть за виступати наших спортсменів в Італії. 

Про це повідомляє місцеве видання.

«В італійському Антхольці-Антерсельві стартує чемпіонат світу з біатлону. Ці змагання триватимуть до 23 лютого і у  мешканців Павлівки є привід з особливою увагою спостерігати за виступом українських спортсменів. Адже павлівчанин Богдан Братков є тренером-лікарем чоловічої збірної з біатлону», - йдеться в інформації.

Богдан Братков працює з чоловічою збірною України з біатлону вже другий сезон. До того він був начальником медичної служби навчально-спортивної бази зимових видів спорту «Тисовець», а у 2018 році його призначили лікарем чоловічої збірної України з біатлону.

Мама лікаря збірної Галина Миколаївна працює у сільській раді,.Вона розповідає, що завжди слудкувала за виступами українських біатлоністок.

«Біатлон ми дивимось давно. Щоправда, до того, як Богдана призначили лікарем збірної, більше вболівали за жіночу команду. Коли син став лікарем чоловічої збірної, ми стали ще палкішими біатлонними вболівальниками, намагаємось не пропускати жодної трансляції, а особливо чоловічих гонок. А коли торік Дмитро Підручний став чемпіоном світу, нас з цим вітало мало не пів села», - говорить жінка.

Можливо, павлівчанам варто створити спорт-бар, в якому усієї громадою вболівати і за біатлон, і за футбол, і за бокс. Напевне і в цих видах спорту можна знайти, якщо не сина чи брата, то кума чи свата.

NaПарижі писав про фіналустку конкурсу краси "Міс Вінниця 2020", яку активно підтрмують на Калинівщині.

Про біатлоністку з Вінниччини, яка виборола дві медалі читайте тут.

Марина Карабай

13 лютого, 2020