У селі на Вінниччині школярі навчаються просто неба - якщо дозволяє погода

Новини Вінниці / У селі на Вінниччині школярі навчаються просто неба - якщо дозволяє погода

За можливості, якщо сприяє погода, уроки в Баланівській ЗОШ, що в Бершадському районі на Вінниччині проводяться на свіжому повітрі - у дворі школи або ж в садку. Про це йдеться у повідомленні РДА. Окрім цього "ноу-хау", в школі дотримуються й інших протиепідемічних заходів.

За можливості, якщо сприяє погода, уроки в Баланівській ЗОШ, що в Бершадському районі на Вінниччині, проводяться на свіжому повітрі - у дворі школи або ж в садку. Про це йдеться у повідомленні РДА. Окрім цього "ноу-хау", в школі дотримуються й інших протиепідемічних заходів.

Так, адміністрацією школи розроблено маршрути входу та виходу до закладу. Заборонено вхід до школи батькам та стороннім особам, окрім батьків дітей, які навчається в інклюзивних класах. Передбачені місця для дезінфекції рук, розміщені контейнери для використаних засобів індивідуального захисту.

Медична сестра щоденно проводить моніторинг стану здоров’я усіх, хто задіяний в освітньому процесі, шляхом проведення термометрії та опитування щодо самопочуття, учителі-предметники та класні керівники на першому уроці опитують учнів щодо їхнього самопочуття. Також класними керівниками організована регулярна комунікація з батьками школярів для з’ясування стану здоров’я учнів.

У школі також виокремлено та обладнано спеціальне приміщення для тимчасового перебування учнів або вчителів у разі виявлення в них симптомів гострого респіраторного захворювання або підвищеної температури.

"Організація навчання забезпечується з урахуванням вимог соціального дистанціювання (наявні розмежувальні лінії в коридорах, їдальні). Щоденно здійснюється моніторинг та аналіз відвідування занять учнями з метою раннього виявлення збільшення захворюваності та своєчасного інформування відповідної служби.

Під час планування освітнього процесу педагогічні працівники зменшили кількість комунікаційних вправ, уникають групових ігор, проводять ранкові зустрічі із дотриманням соціальної дистанції, за можливості проводять уроки на свіжому повітрі", - йдеться у повідомленні Бершадської РДА.